Recept na rengit z kdoulové polevy šéfkuchaře Mārtiņše Sirmy

před 8 měsíce 48
Recept na rengit z kdoulové polevy šéfkuchaře Mārtiņše Sirmy

Ingredience

  • Lehký balzám;
  • Šťáva z kdoule;
  • Moučkový cukr nebo med;
  • Rengit.

Příprava

Rengity vyfiletujte. Klademe na pečící papír, glazujeme. Dvě minuty v troubě na maximální stupně a je to.

Věděli jste, že Lotyšsko je největší zemí pěstující kdouloně na světě? Ilze Auzere se to dozví, když jde do Vaidavy, kde jsou široká pole kdoulí. Zde se kdoule sbírají a zmrazují, aby podle potřeby různých výrobců putovaly dále, kde se přetvářely na hotové výrobky. Normunds Baranovksis navštíví jednoho takového výrobce poblíž – Valmiermuiža. Na vlastní oči má možnost vidět a slyšet, jak se vyrábí lahodné želé Gardu muti kdoule.

Ochutnejte Lotyšsko v celé jeho kráse v nové sezóně pořadu „Ochutnejte Lotyšsko“ v neděli v 18.20 na kanálu TV3 a poté také na portálu „tv3.lv“ a na platformě „TV3Play“.

The post Recept na rengit z kdoulové polevy šéfkuchaře Mārtiņše Sirmy appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek