Ingredience
- Lehký balzám;
- Šťáva z kdoule;
- Moučkový cukr nebo med;
- Rengit.
Příprava
Rengity vyfiletujte. Klademe na pečící papír, glazujeme. Dvě minuty v troubě na maximální stupně a je to.
Věděli jste, že Lotyšsko je největší zemí pěstující kdouloně na světě? Ilze Auzere se to dozví, když jde do Vaidavy, kde jsou široká pole kdoulí. Zde se kdoule sbírají a zmrazují, aby podle potřeby různých výrobců putovaly dále, kde se přetvářely na hotové výrobky. Normunds Baranovksis navštíví jednoho takového výrobce poblíž – Valmiermuiža. Na vlastní oči má možnost vidět a slyšet, jak se vyrábí lahodné želé Gardu muti kdoule.
Ochutnejte Lotyšsko v celé jeho kráse v nové sezóně pořadu „Ochutnejte Lotyšsko“ v neděli v 18.20 na kanálu TV3 a poté také na portálu „tv3.lv“ a na platformě „TV3Play“.
The post Recept na rengit z kdoulové polevy šéfkuchaře Mārtiņše Sirmy appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.