Kořenová zelenina tvoří základ této hutné a chutné polévky. Nebojte se do ní použít i další druhy zeleniny, které už potřebujete zpracovat.
Ingredience
- 1 cibule
- 250 g brambor
- 200 g mrkve
- 150 g kořenové petržele (F50F)
- 200 g pórku
- 2 lžíce oleje
- 1-2 vaničky bohatého bujonu Knorr zeleninového
- 1 polévková lžíce jablečného octa
- Pepř
- 2 lžíce nasekané petrželky
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Brambory, mrkev a kořeny petržele oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
V hrnci a na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, brambory a zeleninu. Přidáme litr vody a přivedeme k varu.
V vroucím obsahu hrnce rozpustíme bujon, přikryjeme pokličkou a na středním plameni vaříme cca 20 minut.
Zeleninovou polévku rozmixujeme dohladka a dochutíme ji jablečným octem a pepřem. Podáváme posypanou petrželkou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz