Víte, co to jsou churros? 🇪🇸 Tento ve Španělsku velmi oblíbený dezert vzdáleně připomíná české koblihy, ale jeho základem je odpalované těsto. To si jednoduše připravíte i doma – obzvláště snadno pak pomocí návodu šéfkuchaře Romana Pauluse. Hotové těsto pak stačí naplnit do cukrářského sáčku, ze kterého můžete vytlačovat jednotlivé churros přímo do horkého oleje. 🔥 Po usmažení je stačí obalit ve směsi cukru a skořice a podávat například tradičně s čokoládovou omáčkou! 🍫 Už jste tuto pochoutku někdy zkusili? Co na ni říkáte?
Suroviny:
· 240 ml voda
· 110 g máslo
· 2 lžičky krupicový cukr
· sůl
· 125 g hladká mouka
· 3 vejce “M”
· na smažení rostlinný olej
· na obalení krystalový cukr
· na obalení mletá skořice
· 300 g čokoláda na vaření (52 %)
· 150 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku)
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/skoricove-churros-s-cokoladovou-omackou
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:05 Odpalované těsto
0:25 Přidání dalších ingrediencí a vaření
1:15 Schladnutí těsta
1:25 Vmíchání vajec do těsta
1:50 Vychladnutí těsta
2:08 Těsto do oleje
2:48 Příprava cukru na obalování
3:12 Obalování a servírování