Skutečnou pizzu „scrocchiarella“ můžete jíst pouze zde: seznam 15 nejlepších římských pizzerií

před 11 měsíce 177
Skutečnou pizzu „scrocchiarella“ můžete jíst pouze zde: seznam 15 nejlepších římských pizzerií

Jste milovníkem římské pizzy? Ten krátký, vrzající? Nezbytná výbava pro Římany i mimo ni, pojďme společně objevit ty nejlepší pizzerie, které to nabízejí.

Scrocchiarella je pravá římská pizza, svou lehkostí a křupavostí si podmanil patra mnohých; Velmi tenké, křupavé a velmi stravitelnéto jsou základní vlastnosti římské kulaté pizzy, které ji proslavily, velmi odlišnou od své neapolské sestřenice, s větším množstvím těsta, měkčí a s vyššími okraji.

Ale nejen v Římě pizza scrocchiarella nyní dobyla trh ve všech částech Itálie; volal „ten římský“, “křupání„ta“90. léta„Nyní je snadné ho najít v každém koutě země, nabízí ho i mnoho gurmánských pizzerií, ale ten skutečně originální a nezaměnitelný se nachází v Římě, takže pokud v Římě žijete nebo se chystáte na prohlídku hlavního města, můžete se s námi vydat na výlet. seznam si nemůžete nechat ujít nejlepších 15 pizzerií ve kterém dělají původní crunch. Ať už jste milovníkem jemné neapolštiny nebo vysoké janovštiny, jsme si jisti, že i toto oceníte.

Zde je 15 nejlepších pizzerií, které dělají římskou pizzu

Nemůžeme neotevřít náš žebříček se 180 gramy: Jacopo Mercuri, 34letý bývalý právník, je šéfkuchařem pizzerie v této pizzerii v Centocelle, který používá pouze 180gramové bochníky, vyválené ručně. Začal s pizzerií ​​u plátku a pak přešel k tonda scrocchiarella, pro kterou vynikl v širším římském panoramatu. Za vyzkoušení stojí také supplì, o kterých mnozí říkají, že patří k nejlepším ve městě.

V Rota Nachází se v Tor Pignattara, otevřel ho v roce 2020 Marco Pucciotti, jeho cílem je posílit tradici, předkrmy a pizza tiramisu jsou také vynikající.

Pizzerie Clementina, se nachází na kanálovém přístavu Fiumicino. Šéfkuchař pizzy Luca Pezzetta vytváří fantastické kombinace pizzy a ryb a nabízí pokrmy nejvyšší úrovně, které nejvyhlášenějším kuchyním není co závidět.

Crunch Řím. Narozen v Talenti v roce 2022, založili ji Federico Del Moro, šéfkuchař pizzy Davide Romano a šéfkuchař Matteo Lo Iacono.

Grottino v Testaccio: historická pizzerie otevřena od roku 1936

Remo v Testaccio: pravá pizza v nejpravdivější čtvrti otevřená od roku 1976

Základní škola – Trastevere: otevřeli v roce 2020 Mirko Rizzo a Federico Feliziani

Ivo v Trastevere: další historická z roku 1960

Emma: anoNachází se v historickém centru

Díra: ve via Flaminia, otevřena od roku 1929

Pizzerie San Marino: se nachází v blízkosti náměstí Piazza Istria

San Martino Pizza and Bubbles: oblast Marconi

Gregory: v via Gregorio VII

Variace: v Montesacro

Plátek Hostitel: na římském pobřeží

Pokud jste z Říma nebo jste zde na pár dní na dovolené, nemůžete neochutnat absolutně nejlepší scrocchiarelle v našem hlavním městě!

The post Skutečnou pizzu „scrocchiarella“ můžete jíst pouze zde: seznam 15 nejlepších římských pizzerií appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek