Slidery jsou něčím mezi burgery a malými sendviči. Jakmile se do nich jednou pustíte, najdete stovky možných využití, ať už budete připravovat grilovačku, oslavu narozenin, anebo třeba jenom rodinnou večeři. 🍽️ Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na to, jak připravit těsto na slidery a jak je poté správně upéct. 🍞 Těsto nejsnadněji připravíte v multifunkčním robotu Monsieur Cuisine, ale nebojte se – poradíte si i bez něj. Těsto se připravuje s medem a před upečením se nechává celkem dvakrát kynout. Čím hotové slidery naplníte, je už jenom na vás. 🍔 Čím to bude?
Suroviny:
· 450 g hladká mouka + na podsypání
· 250 g polotučné mléko
· 1 vejce “M” + na potření
· 21 g čertsvé droždí
· 40 g olivový olej
· 30 g med
· 1 lžička sůl
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/slider-bulky-pecivo-na-sendvice-i-ke-grilu
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Základ na těsto
0:45 Vypracování a nakynutí těsta
0:50 Tvarování bulek
1:25 Vyskládání do pekáče
1:52 Nakynutí a potření bulek
2:08 Pečení
2:18 Závěr