Snadný zelený bylinkový olej - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 83


Bylinkový olej se skvěle hodí na doplnění salátů, polévek, grilovaného masa nebo těstovin. 🍝 A připravíte si ho velmi jednoduše! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, jak jasně zelený bylinkový olej připravit v kuchyňském robotu Monsieur Cuisine, ale snadno to zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením. 🍽️ Kromě oleje, který není příliš aromatický (takže nejlépe slunečnicový), budete potřebovat špenát pro krásně zelenou barvu a nať dlouholisté petržele pro skvělou chuť. Samotný olej je pak potřeba ještě důkladně propasírovat a přecedit, abyste z něj dostali všechny zbytky bylinek. Ty ale nepřijdou vniveč a můžete je v kuchyni použít podobně jako třeba pesto. 🍃 Vyzkoušejte i další varianty, například s bazalkou! Suroviny: · 250 g listový špenát · 85 g listová petržel · 1 l slunečnicový olej A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/snadny-zeleny-bylinkovy-olej

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Zalití bylinek olejem 0:54 Rozmixování 1:14 Zahřátí 1:34 Finální rozmixování 2:25 Scedění a propasírování 3:34 Separování oleje 3:55 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek