Srílanský čočkový dhal - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 167


Mezi nejoblíbenější pokrmy nejenom na Srí Lance, ale v celé Indii patří tradiční čočkový dhal. 🇱🇰 Zkuste přenést trochu orientálních vůní do své kuchyně a připravit si ho doma! Šéfkuchař Roman Paulus během svého putování po Cejlonu natočil video recept na tuto klasickou specialitu. Naučíte se namíchat základ, do kterého kromě šalotky patří i spousta koření, skořice a chilli nevyjímaje. 🌶️ Nejdůležitější surovinou dhalu je pak červená čočka vařená v kokosovém mléce a dokončená kokosovou smetanou. 🥥 Až budete mít hotovo, stačí přidat rýži a můžete podávat! Už jste někdy dhal vyzkoušeli? Suroviny: · 2 lžíce kokosový olej · 0,5 lžičky římský kmín · 0,5 lžičky černá hořčičná semínka · 0,5 lžičky pískavice řecké seno · 0,5 svitek skořice · 1 × sušená pálivá paprička · 1 lžička drcené chilli · 1 × šalotka · 2 stroužky česnek · 150 g červená čočka · 200 ml řídké kokosové mléko · 0,5 lžičky mleté chilli · 0,5 lžičky mletá kurkuma · 1 lžička kari koření · 100 ml kokosová smetana (husté kokosové mléko) · sůl · pepř · 10 × kari lístek A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/srilansky-cockovy-dhal

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Příprava základu a restování do zlatova 0:25 Přidání čočky a podlití kokosovým mlékem 2:16 Dokořenění a dovaření 2:35 Přidání kokosového krému a bylinek 3:11 Dokončení a servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek