Srílanský street food - smažené rybí kuličky - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 83


Na své cestě po Srí Lance objevoval šéfkuchař Roman Paulus i tamější street food. 🇱🇰 Mezi nejoblíbenější pouliční pochoutky tam patří smažené tuňákové kuličky, které se můžete naučit připravovat i doma. Aby chutnaly opravdu autenticky, budete potřebovat pestrou směs koření, do které patří mimo jiné i cejlonská skořice, zázvor, římský kmín, chilli nebo kurkuma. 🌶️ Samotný základ na kuličky pak stačí namíchat z tuňáka (vařeného nebo konzervovaného), zelených banánů na vaření a brambor. Pak budete potřebovat už jen klasický trojobal a pár minut smažení v oleji. 🔥 A jaká je vaše oblíbená „street food“ pochoutka? Suroviny: · 2 lžíce kokosový olej · 50 g šalotka · 5 × kari lístek · 1 lžička strouhaný zázvor · 2 stroužky česnek · 1 lžíce cejlonská skořice · 1 lžička drcené chilli · 0,5 lžičky římský kmín · 1 lžička mletý pepř · 1 lžička mleté chilli · 1 lžička mletá kurkuma · 1 × banán na vaření (plantain) · 200 g vařený tuňák · 300 g vařené brambory · na obalení strouhanka · na obalení vejce · na obalení hladká mouka · na smažení rostlinný olej A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/srilansky-street-food-smazene-rybi-kulicky

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:15 Smíchání základu na pánvi 0:58 Příprava základní směsi 1:38 Tvarování kuliček 1:42 Obalování v trojobalu 1:53 Smažení 1:56 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek