Sůl sice používáme v kuchyni každý den, ale dost možná o ní nevíme plno zajímavých věcí. 🤯 A přesně z tohoto důvodu natočil šéfkuchař Roman Paulus video, ve kterém vám představí nejznámější druhy soli a prozradí vám, k čemu se nejlépe hodí. Zjistíte, jaký je rozdíl mezi přírodními a rafinovanými solemi a jestli je sůl opravdu tak „nezdravá“, jak se občas říká. 🙀 Podíváte se také na to, co je to maldonská nebo himalájská sůl nebo čím se vyznačují takzvané uzené soli. 💨 Na závěr ještě alespoň očima ochutnáte asi nejvzácnější „solný květ“. 🌼 Jakou sůl používáte nejraději vy?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/sul-v-kuchyni-od-himalajskeho-podkladu-po-solny-kvet
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
1:00 Rafinované soli
1:25 Růžová himalájská
1:40 Maldonská sůl
2:08 Solný květ
2:53 Ochucené soli
2:59 Závěr