Tortilly z trouby se žampiony a sýrem brie

před 1 rok 85
Tortilly z trouby se žampiony a sýrem brie

Zapečené palačinky jsou vždycky hit, tak proč si ještě víc neusnadnit práci a nepoužít tortilly? Na rozdíl od palačinek budou mít navrch pěkně křupavou kůrčičku s roztékajícím se sýrem – jedním slovem blaho!

Suroviny

máslo

na opečení žampionů + na vymazání pekáčku

žampiony 250 g

nakrájené na plátky

zakysaná smetana 6 PL

hustá

sýr brie 100 g

nakrájený na plátky

parmazán 3 PL

nastrouhaný najemno

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a vymažte pekáček máslem. Oříšek másla rozehřejte na pánvi a opečte na něm plátky žampionů, v polovině opékání vsypte česnek. Pak osolte, opepřete, přidejte do pánve 3 lžíce zakysané smetany a nasekané lístky bazalky. Natřete houbovou směsí polovinu každé tortilly, přeložte ji do trojúhelníku a dejte do zapékací nádoby. Na každý dílek tortilly položte plátek sýra. Lžící naneste na tortilly tu a tam zbylou zakysanou smetanu, navrch vše posypte parmazánem a pokapejte troškou olivového oleje. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Večeři můžete doplnit salátem z vařené červené řepy. Řepu nakrájejte natenko na mandolíně nebo ji nastrouhejte nahrubo. Na zálivku smíchejte šťávu z 1 malého pomeranče, trochu šťávy z citronu, 2 lžíce řepkového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a špetku mletého římského kmínu. Promíchejte s řepou a posypte nasekanou hladkolistou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

 Jaké pokrmy můžete ochutnat?

Švýcarská kuchyně: Jaké pokrmy můžete ochutnat?

Rozlohou malé Švýcarsko překvapuje pestrostí svých chutí, které nezapřou vliv sousedů. Pokrmy jsou většinou jednoduché a velmi syté. Horalé se v minulosti naučili chytře využívat nejdostupnější a současně velmi výživné suroviny –...

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek