Utopenci – domácí nakládané špekáčky - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 618


Utopenci jsou sice především hospodská klasika, ale snadno a hlavně levně si je můžete připravit i doma. 👩‍🍳 Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to! Kromě samotných špekáčků budete potřebovat připravit i nálev z vody, octa a koření podle chuti – skvěle se hodí bobkový list, nové koření anebo jalovec. 🍃Zatímco vám bude nálev chladnout, můžete špekáčky naříznout, namazat směsí hořčice a papriky a naplnit červenou cibulí. Do samotné sklenice je pak naskládejte společně s kousky paprik a nakonec je až po okraj zalijte nálevem. Pokud použijete studený nálev, budete mít hotové poctivé utopence zhruba za týden, ale jestli se nemůžete dočkat, použijte horký nálev a budete mít hotovo už za tři dny. 3️⃣ Co doma nejraději nakládáte vy? Nálev: · 1 l voda · 500 ml ocet · 1 lžička sůl · 2 lžičky krupicový cukr · 1 lžička mletý pepř · 5 bobkový list · 1 lžička jalovec Utopenci: · 1 kg špekáčky · 100 ml plnotučná hořčice · 2 lžičky mletá uzená paprika · 110 g nakládané okurky 5-8 cm · 160 g červená cibule · 3 stroužky česnek · 1 pálivá paprička · 100 g červená paprika · 100 g žlutá paprika A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/utopenci-domaci-nakladane-spekacky

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:10 Příprava nálevu 0:50 Příprava buřtů nakrojení 1:03 Příprava náplně a potření buřtů 1:33 Plnění do sklenice 2:10 Zalití nálevem 2:25 Odležení špekáčků a závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek