Suroviny
vejce 5 ks
uvařená natvrdo
zelenina 200 g
sterilovaná
Postup
1
Sterilovanou zeleninu přeceďte a nálev dejte stranou, budete z něj připravovat želatinu.
2
Ostatní suroviny nakrájejte na malé kostičky, osolte, opepřete a promíchejte s majonézou.
3
Podle návodu na sáčku připravte z nálevu želatinu a hotovou ji nalijte na připravenou směs.
4
Vše pořádně promíchejte a přendejte do formy na srnčí hřbet, biskupský chlebíček nebo jinou nádobu, kterou předem vyložte potravinovou folií.
5
U silikonových forem potravinou folii používat nemusíte. Nechte přes noc zatuhnout v lednici a druhý den podávejte s pečivem. Foto: Unsplash/Max Griss
Apetit magazín
Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží
Když se řekne exotické ovoce, většina z nás si představí ananas, kiwi, mango, kaki nebo papáju. Ale znáte pitahayu? Tohle ovoce se na český trh dostalo docela nedávno a už si získalo spoustu příznivců. Nejen že vás ohromí jeho vzhled, ale...
Za vůní dálek: Kuchyně Zanzibaru
Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Zanzibar. Trochu exotiky můžete díky tradičním pokrmům dostat i do vaší kuchyně. A až...