Vaječná tlačenka

7 měsíce starý 34
Vaječná tlačenka

Suroviny

vejce 5 ks

uvařená natvrdo

zelenina 200 g

sterilovaná

Postup

1

Sterilovanou zeleninu přeceďte a nálev dejte stranou, budete z něj připravovat želatinu.

2

Ostatní suroviny nakrájejte na malé kostičky, osolte, opepřete a promíchejte s majonézou.

3

Podle návodu na sáčku připravte z nálevu želatinu a hotovou ji nalijte na připravenou směs.

4

Vše pořádně promíchejte a přendejte do formy na srnčí hřbet, biskupský chlebíček nebo jinou nádobu, kterou předem vyložte potravinovou folií.

5

U silikonových forem potravinou folii používat nemusíte. Nechte přes noc zatuhnout v lednici a druhý den podávejte s pečivem. Foto: Unsplash/Max Griss

Apetit magazín

Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží

Pitahaya - šťavnaté ovoce s dračí kůží

Když se řekne exotické ovoce, většina z nás si představí ananas, kiwi, mango, kaki nebo papáju. Ale znáte pitahayu? Tohle ovoce se na český trh dostalo docela nedávno a už si získalo spoustu příznivců. Nejen že vás ohromí jeho vzhled, ale...

 Kuchyně Zanzibaru

Za vůní dálek: Kuchyně Zanzibaru

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Zanzibar. Trochu exotiky můžete díky tradičním pokrmům dostat i do vaší kuchyně. A až...

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Zdroj