Sněhové pusinky se většinou připravují z vaječných bílků, ale pokud byste je rádi připravili ve veganské variantě, není to žádný problém. 😘 Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že si vystačíte jen se dvěma surovinami – budete potřebovat cukr a tekutinu, které se říká aquafaba. 🤔 Pod tímto krkolomným názvem se skrývá obyčejný nálev ze sterilované cizrny, který bílky v kuchyni snadno nahradí. Obě suroviny stačí jen vyšlehat v bílý sníh a pomocí cukrářského sáčku nanést na plech ve tvaru roztomilých pusinek. 🥰 Už jste někdy s cizrnovou vodou vařili?
Suroviny:
· 110 g nálev ze sterilované cizrny (aquafaba)
· 150 g krupicový cukr
· gelové potravinářské barvivo
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veganske-pusinky-ze-2-surovin
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Vyšlehání sněhu
0:49 Přidání gelové barvy
1:15 Sníh do cukrářského sáčku
1:40 Pusinky na plech
2:15 Sušení pusinek v troubě
2:28 Servírování