Když se řekne veganský dort, často si možná představíte nepečený „raw“ dort, ale skvělý veganský zákusek můžete připravit i tak, že bude vzhledově i chuťově takřka k nerozeznání od klasického dortu plného másla a smetany. Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát natočil video návod na výborný veganský dort, v jehož základu najdete kokosové mléko, pudinkový prášek a čerstvou vanilku. Naučíte se také, jak celý takový dort složit a ozdobit jahodami, lesními plody, jedlými květy a na závěr i veganskými sněhovými pusinkami.
Suroviny:
Krém:
· 500 ml bio kokosovo-rýžový nápoj Vemondo
· 260 g moučkový cukr
· 1 vanilkový lusk (zrníčka)
· 2 pudink v prášku – vanilka
· 400 g rostlinný ztužený tuk (veganská náhražka kostky másla)
Dort:
· veganský korpus Ø 24 cm
· 700 g čerstvé jahody
· veganské pusinky
· potravinářské gelové barvivo
· jedlé květy na ozdobu
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/vegansky-jahodovy-dort-s-pudinkovym-kremem
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava základu na krém
1:22 Příprava krému
2:15 Plnění korpusu krémem a jahodama
4:09 Ztuhnutí a dokončení dortu krémem
5:03 Dozdobení