Vegetariánský Reuben sendvič

před 1 rok 75
Vegetariánský Reuben sendvič

Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli si můžete dopřát i v případě, že se vyhýbáte masu. Pastrami zastoupí žampiony pečené s česnekem. Uvidíte, že si neskutečně pochutnáte. 

Suroviny

česnek 1 stroužek

podrcený

řepkový olej 1 PL

+ na potření

křenová pasta 1 ČL

smetanový křen

chilli omáčka

pár kapek libovolné pálivé omáčky

nové koření 1 špetka

mleté

okurky nakládané 1 ks

na drobné kostičky + další k podávání

jarní cibulka 1 ks

pouze bílá část a velmi jemně nakrájená

Postup

1

Rozpalte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Vsypte žampiony v jedné vrstvě do nízkého pekáčku a pečte 10 minut, aby se zbavily vody. Vyndejte z trouby, posypte česnekem, pokapejte olejem a osolte. Vraťte pekáček do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud nejsou houby pěkně opečené. Vyndejte a nechte zchladnout. (Houby lze opéct případně i na pánvi.)

2

Smíchejte majonézu, kečup, smetanový křen, pálivou omáčku a nové koření. Vmíchejte kostičky okurky a cibulku, podle chuti osolte. Směsí potřete oba krajíce chleba po jedné straně. Na jeden krajíc nandejte houby, přiklopte sýrem a na sýr rozprostřete zelí. Přiklopte druhým krajícem potřenou stranou dolů.

3

Rozehřejte na středním plameni nepřilnavou pánev. Obě strany sendviče potřete olejem. Položte sendvič na horkou pánev, přitiskněte jej k povrchu pánve pomocí dřevěné stěrky a 2–3 minuty opékejte dozlatova. Pak opatrně obraťte a opečte stejným způsobem po druhé straně. Přendejte na talíř, rozkrojte a servírujte s okurkou.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

 Čím se vybavit pro začátek?

Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?

Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter&nbsp...

Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít

Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...

 Upečte s námi mazanec, beránka i nádivku, připravte pohoštění pro koledníky i sváteční oběd

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek