Nejslavnější sendvič z proslulých newyorských deli si můžete dopřát i v případě, že se vyhýbáte masu. Pastrami zastoupí žampiony pečené s česnekem. Uvidíte, že si neskutečně pochutnáte.
Suroviny
česnek 1 stroužek
podrcený
řepkový olej 1 PL
+ na potření
křenová pasta 1 ČL
smetanový křen
chilli omáčka
pár kapek libovolné pálivé omáčky
nové koření 1 špetka
mleté
okurky nakládané 1 ks
na drobné kostičky + další k podávání
jarní cibulka 1 ks
pouze bílá část a velmi jemně nakrájená
Postup
Rozpalte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Vsypte žampiony v jedné vrstvě do nízkého pekáčku a pečte 10 minut, aby se zbavily vody. Vyndejte z trouby, posypte česnekem, pokapejte olejem a osolte. Vraťte pekáček do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud nejsou houby pěkně opečené. Vyndejte a nechte zchladnout. (Houby lze opéct případně i na pánvi.)
Smíchejte majonézu, kečup, smetanový křen, pálivou omáčku a nové koření. Vmíchejte kostičky okurky a cibulku, podle chuti osolte. Směsí potřete oba krajíce chleba po jedné straně. Na jeden krajíc nandejte houby, přiklopte sýrem a na sýr rozprostřete zelí. Přiklopte druhým krajícem potřenou stranou dolů.
Rozehřejte na středním plameni nepřilnavou pánev. Obě strany sendviče potřete olejem. Položte sendvič na horkou pánev, přitiskněte jej k povrchu pánve pomocí dřevěné stěrky a 2–3 minuty opékejte dozlatova. Pak opatrně obraťte a opečte stejným způsobem po druhé straně. Přendejte na talíř, rozkrojte a servírujte s okurkou.
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?
Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter ...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít
Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...