Vídeňský bramborový salát - Roman Paulus

11 měsíce starý 62


Je nám jasné, že tradiční český bramborový salát neodmyslitelně patří k tradičním českým Vánocům. Pro někoho je možná ale se vší tou majonézou příliš těžký, a tak natočil šéfkuchař Roman Paulus video recept na bramborový salát ve vídeňském podání, který se vyznačuje tím, že je coby příloha příjemné lehký.

Zjistíte, jaké brambory použít i jak získat správnou konzistenci salátu pomocí drůbežího nebo hovězího vývaru. Na vás pak bude už jen to, jestli si ho dáte s kaprem, nebo s tradičním vídeňským telecím řízkem.

Které variantě salátu dáváte přednost? Napište nám to do komentářů pod videem!

 Suroviny:

- 1 kg vařených brambor

- 2 lžíce plnotučné hořčice

- 3 lžíce octa

- 50 ml slunečnicového oleje - sůl - pepř

- 1 cibule - 300 ml drůbežího vývaru

- 4 ředkvičky na ozdobu

- čerstvá pažitka na ozdobu




Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Zdroj