Je nám jasné, že tradiční český bramborový salát neodmyslitelně patří k tradičním českým Vánocům. Pro někoho je možná ale se vší tou majonézou příliš těžký, a tak natočil šéfkuchař Roman Paulus video recept na bramborový salát ve vídeňském podání, který se vyznačuje tím, že je coby příloha příjemné lehký.
Zjistíte, jaké brambory použít i jak získat správnou konzistenci salátu pomocí drůbežího nebo hovězího vývaru. Na vás pak bude už jen to, jestli si ho dáte s kaprem, nebo s tradičním vídeňským telecím řízkem.
Které variantě salátu dáváte přednost? Napište nám to do komentářů pod videem!
Suroviny:
- 1 kg vařených brambor
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce octa
- 50 ml slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
- 1 cibule - 300 ml drůbežího vývaru
- 4 ředkvičky na ozdobu
- čerstvá pažitka na ozdobu