Ostrov na jihu Indie – Srí Lanka (Cejlon) – nabízí pestrou škálu exotického ovoce, které se rozhodl na svých cestách blíže prozkoumat šéfkuchař Roman Paulus. 🥥 Dozvíte se, jak se pěstují i sklízí nám známé kokosové ořechy nebo plody ananasovníku, ale také se podíváte na nám často neznámé plody, jako je mučenka (passion fruit) nebo žlutý královský kokos. 👑 Pokud máte i tyto plody v malíku, představí vám Roman Paulus ještě vzácnější kousky – ovoce zvané chlebovník (který se při vaření používá podobně jako brambory) anebo Jackfruit – to se skvěle hodí jako náhražka masa v autentickém indickém kari. 🍛 Jaké nejexotičtější ovoce jste kdy ochutnali? Napište nám to do komentářů!
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/vylet-za-srilanskym-ovocem
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:20 Mučenka
0:57 Chlebovník
1:28 Jackfruit
2:57 Ananas
3:40 Kokos