Šéfkuchař 21. 8. 2021 0 komentářů
Sdílejte s přáteli
Autor: Šéfkuchař Uplatnění: Jídla ze směsi hub, Květák
Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4
Ingredience
Porce
- 300 gramy(ů) houby (čerstvé)
- 1 kus květák (větší)
- 1 kus cibule
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 4 kusy(ů) vejce
- 200 gramy(ů) tvrdý sýr
- olej (nebo máslo)
Pokyny
Květák uvaříme ve slané vodě. Na cibulce podusíme houby.
Květák nakrájíme nadrobno, smícháme s dušenými houbami, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou muškátového květu. Pak přidáme zakysanou smetanu, vejce a strouhaný sýr a nakonec vše dobře promícháme.
Směs přesypeme do tukem vymazaného pekáčku a zapečeme dozlatova.
Poznámka
Podáváme s bramborem či zeleninou.