Základní recept na jednoduchou zeleninovou polévku. Tahle zeleninová polévka je geniální v tom, že do ní zužitkujete různé kusy zeleniny, kterou už potřebujete zpracovat. Na chuti to totiž vůbec nebude znát.
Ingredience
- Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel, kedlubna)
- cibule
- pórek
- brokolice
- 2 litry vývaru
- sůl
- lžíce másla
Příprava
Nejprve nakrájejte veškerou zeleninu na menší kousky. Ve větším hrnci zeleninu orestujte na lžíci másla.
Přidejte hotový vývar: může být masový, zeleninový a nebo vytvořený z bujónu. V tom případě doporučuji boahtý bujon Knorr zeleninový, který je ve formě želé a dobře se rozpouští.
Vařte cca 30 minut, dochuťte a máte hotovo.
Tip na závěr : Zkuste při podávání přidat do polévky jakékoliv vločky (pohankové, ovesné ječné..) získáte tím velice chutný a výživný pokrm.