Některými surovinami se plýtvá a vyhazují se, ačkoliv se z nich dá stále vařit. Když k nim přidáte ochucenou majonézu nebo dobrý dresink, je to strašná dobrota.
Suroviny
zelenina
papriky, fazolky
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
voda minerální perlivá 2 hrnky
vychlazená
rostlinný olej
na smažení
Postup
Suroviny na obalení nakrájejte nebo natrhejte na pruhy, větší a tužší zeleninu můžete případně oblanšírovat.
Suché suroviny na těstíčko spojte s ledovou vodou a vytvořte o něco hustší těstíčko než na palačinky. Zbytečně nepřešlehejte.
Suché proužky zeleniny vysmažte v hluboké vrstvě rozpáleného oleje do světle zlatavé barvy (3 – 4 minuty) a poté položte na savý papír.
Fazolky a čisté špenátové listy rozmixujte, zakápněte citrusovou šťávou, přidejte veganskou majonézu a krátce spolu promixujte. Podávejte se zeleninou v tempuře.
Ilustrační foto: ImageProffesionals
Apetit magazín
Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?
Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter ...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít
Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...