Zeleninová tempura s ochucenou majonézou

před 1 rok 65
Zeleninová tempura s ochucenou majonézou

Některými surovinami se plýtvá a vyhazují se, ačkoliv se z nich dá stále vařit. Když k nim přidáte ochucenou majonézu nebo dobrý dresink, je to strašná dobrota.

Suroviny

zelenina

papriky, fazolky

mouka pšeničná hladká 1 hrnek

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

voda minerální perlivá 2 hrnky

vychlazená

rostlinný olej

na smažení

Postup

1

Suroviny na obalení nakrájejte nebo natrhejte na pruhy, větší a tužší zeleninu můžete případně oblanšírovat. 

2

Suché suroviny na těstíčko spojte s ledovou vodou a vytvořte o něco hustší těstíčko než na palačinky. Zbytečně nepřešlehejte.

3

Suché proužky zeleniny vysmažte v hluboké vrstvě rozpáleného oleje do světle zlatavé barvy (3 – 4 minuty) a poté položte na savý papír.

4

Fazolky a čisté špenátové listy rozmixujte, zakápněte citrusovou šťávou, přidejte veganskou majonézu a krátce spolu promixujte. Podávejte se zeleninou v tempuře.

Ilustrační foto: ImageProffesionals

Apetit magazín

 Čím se vybavit pro začátek?

Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?

Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter&nbsp...

Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít

Jak vybrat nejlepší olivový olej a jak ho použít

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...

 Upečte s námi mazanec, beránka i nádivku, připravte pohoštění pro koledníky i sváteční oběd

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek