Žemlová jelita - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 2 roky 201


Kromě klasických krvavých kroupových jelit si můžete ze zabijačky přivézt i vylepšená žemlová jelita. 🐖 Šéfkuchař Roman Paulus pro vás připravil recept. Budete potřebovat vařené plíce, syrová játra, ovarové maso a samozřejmě zabijačkovou buchtu. Nakonec je potřeba jelita ještě dobře ochutit – přidat krev, škvarky, smaženou cibulku a žemli – a uvařit, ale i to hravě zvládnete. 👨‍🍳 Máte raději kroupová, nebo žemlová jelita? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/zemlova-jelita Suroviny: - 200 g syrových jater - 200 g vařených plic - 2 kg vařeného tučného masa včetně kůže (paždík, hlava, lalok, bok) - mletý pepř - 3-4 stroužky česneku - sůl - 1 lžíce sušené majoránky - špetka mletého nového koření - ½ zabijačkové buchty + hrst nakrájených kostek - vývar z ovaru - 300 ml vymíchané vepřové krve - vyškvařené vepřové sádlo - 1 cibule - 2 hrsti škvarků




Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek