Kromě klasických krvavých kroupových jelit si můžete ze zabijačky přivézt i vylepšená žemlová jelita. 🐖 Šéfkuchař Roman Paulus pro vás připravil recept. Budete potřebovat vařené plíce, syrová játra, ovarové maso a samozřejmě zabijačkovou buchtu. Nakonec je potřeba jelita ještě dobře ochutit – přidat krev, škvarky, smaženou cibulku a žemli – a uvařit, ale i to hravě zvládnete. 👨🍳 Máte raději kroupová, nebo žemlová jelita?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/zemlova-jelita
Suroviny:
- 200 g syrových jater
- 200 g vařených plic
- 2 kg vařeného tučného masa včetně kůže (paždík, hlava, lalok, bok)
- mletý pepř
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžíce sušené majoránky
- špetka mletého nového koření
- ½ zabijačkové buchty + hrst nakrájených kostek
- vývar z ovaru
- 300 ml vymíchané vepřové krve
- vyškvařené vepřové sádlo
- 1 cibule
- 2 hrsti škvarků