Hladká mouka, vajíčko a strouhanka – klasický trojobal zná skoro každý, ale způsobů, jak obalit řízek je celá řada a šéfkuchař Roman Paulus vám v tomto videu ukáže šest z nich. 6️⃣ Kromě klasického trojobalu zjistíte víc o obalování masa v parmazánové strouhance nebo pivním těstíčku. 🍻 Podíváte se ale i na méně tradiční způsoby – například na obrácený trojobal, kdy se začíná moukou, na italské těstíčko ze sýra a vajec a nakonec i na to, jak můžete řízek obalit v tradičním bramborákovém těstě. 🥔 Jak máte řízky nejraději vy?
Suroviny:
Klasický trojobal:
· 200 g hladká mouka
· 2 vejce
· 200 g strouhanka
Sýrový trojobal:
· 200 g hladká mouka
· 2 vejce
· 150 g strouhanka
· 50 g strouhaný parmazán
Těstíčko:
· 3 lžíce hladká mouka
· 3 lžíce bramborový škrob
· 1,5 lžičky kypřicí prášek do pečiva
· 1 vejce "M"
· 100 ml bílé víno, pivo nebo mléko
Obrácený řízek:
· 200 g strouhanka
· 2 vejce
Řízek v bramboráku:
· 150 g brambory (moučný typ C)
· 1 špetka celý kmín
· 1 stroužek česnek
· 1 vejce „M“
· 1 špetka majoránka
· 1 lžíce mléko
· 50 g hrubá mouka
Piccata:
· 200 g hladká mouka
· 2 vejce
· 40 g strouhaný parmazán
· pepř
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/6-zpusobu-obalovani-rizku
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:09 Trojobal
0:25 S parmezánem
0:36 Kapr v těstíčku
0:58 Obrácený řízek
1:55 Řízek v bramboráku
3:03 Řízek inspirovaný Itálií
4:12 Závěr