Brambory v popelu patrně vyzkoušel už každý, ale ve žhavých uhlících snadno připravíte i dezert – jak dokazuje ve svém video receptu i šéfkuchař Roman Paulus. 🍍Ten využil ohniště k přípravě ananasu pečeného v popelu. Jako základ budete potřebovat ananas vcelku a také dost času – minimálně tři hodiny. ⏲️ Za čekání ale budete odměněni výborným šťavnatým tropickým ovocem, které si nejvíce vychutnáte se smetanovou omáčkou s whisky a porcí vanilkové zmrzliny. 🍦 Co v popelu nejraději pečete vy?
Suroviny:
· 1 ananas
· 100 g krupicový cukr
· 350 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
· 100 ml whisky
· 300 g vanilková zmrzlina Bon Gelati
· 60 g restované špalíčky mandlí
· 1 snítka bazalka
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/ananas-v-popelu
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Zahrabání do popela
1:02 Příprava omáčky
1:36 Oloupání a nakrojení ananasu
2:58 Polití omáčkou a servírování se zmrzlinou
3:30 Závěr