Pojďte si s námi trošku ušpinit ruce. Nebudete litovat! Dnes totiž připravujeme šťavnaté BBQ kotlety. Chutná marináda, čerstvé masíčko a k tomu lehký salát. Perfektní jídlo na grilovačku nebo víkendový večer. A to nejlepší? Můžete ho jíst pohodlně, a to rukama. Vyzkoušíte náš recept? Dejte nám vědět do komentářů.
Ingredience
- 1 kg vepřových kotlet
- 5 lžic Hellmann's BBQ omáčky k masu
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 2 lžičky papriky (sladké či uzené
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky římského kmínu mletého
- chilli podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky na ozdobu (tymián)
Příprava
Smíchejte sušený česnek, sušenou cibuli, papriku, sůl, pepř, římský kmín, chilli a 2 lžíce olivového oleje. Směsí kotlety důkladně potřete a nechte marinovat v chladu alespoň 30 minut.
Marinované kotlety opečte na rozpálené pánvi či grilu. Po 2 až 3 minutách opékání otočte a právě opečenou stranu potřete BBQ omáčkou. Opékejte dalších 5 až 7 minut a znovu otočte. Tentokrát potřete druhou stranu. Celý proces můžete podle velikosti kotlet ještě jednou zopakovat.
Po dostatečném ogrilování dejte maso stranou a nechte jej 5 minut odpočívat, než ho budete servírovat.
Tip na závěr : Jak na opravdu bohaté kotlety: po vyjmutí z pánve či grilu můžete hotové kotlety ještě jednou potřít Hellmann’s BBQ omáčkou.