Sladký oběd nebo výborný dezert – to jsou skvělé smažené mini koblížky podle receptu Romana Pauluse. 🤩 A pozor – koblížky jsou navíc zcela bezlepkové! Koblihové těsto můžete buď připravit ručně, anebo za pomoci robotu Monsieur Cuisine, který vám usnadní práci jak s hnětením, tak s kynutím. 👌 Po vytvarování malých kuliček stačí koblížky už jen usmažit – nejlépe na přepuštěném másle – a podávat například s vanilkovou omáčkou a lesním ovocem. 🍓 S čím si je dáte vy?
Suroviny:
· 460 g bezlepková pečicí směs
· 60 g máslo
· 1 vejce “M”
· 1 žloutek
· 50 g krupicový cukr
· 5 g sůl
· 42 g čerstvé droždí
· 250 ml polotučné mléko
· na smažení přepuštěné máslo (či rostlinný olej)
· na obalení moučkový cukr
· na obalení mletá skořice
· k podávání vanilková omáčka
· k podávání ragú z lesního ovoce
· k podávání lesní ovoce (maliny, ostružiny, borůvky)
· k podávání čerstvá máta
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/bezlepkove-mini-koblizky
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta v robotu
0:47 Tvarování těsta do kuliček
1:10 Smažení
1:34 Obalení v moučkovém cukru se skořicí
1:56 Servírování s vanilkovou omáčkou
2:24 Závěr