Bílá polévka je snad nejjednodušší a nejskromnější polévka na světě, kterou si mnoho z nás pamatuje z dětství. Díky kroupám a vejcím je překvapivě vydatná, přesto úsporná, protože je uvařena jenom z hrstky surovin. Bílou polévku můžete vylepšovat podle chuti – zahušťovat, přidávat další ingredience... nejlepší je ale ve své základní variantě.
Suroviny
pažitka
nasekaná na drobno, nebo jiné bylinky na ozdobení, nasekané na drobno
Postup
Kroupy uvařte v osolené vodě do poloměkka. Trvá to asi 15–20 minut. Sceďte je.
Mléko přiveďte pod bod varu, přidejte kroupy a za občasného míchání je dovařte doměkka. Osolte a oslaďte podle chuti. Vejce oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny. Polévku rozdělte do talířů, vložte vejce a zdobte pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Vejce můžete i rozklepnout do horké polévky. Nebo je udělejte pošírovaná, vložte do talíře a polévkou je zalijte. Bude to vypadat skvěle.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/4 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
Panzanella salát, chuť Itálie na talíři
V létě většinou není moc chuť na těžké, teplé pokrmy z masa a velkého množství ingrediencí. Proto mám pro vás tip na “chlebový salát”, který je svěží, lehký a zároveň vás příjemně zasytí. Panzanella salát, italská delikatesa, do níž patří...