Bílá polévka s kroupami

před 7 měsíce 34
Bílá polévka s kroupami

Bílá polévka je snad nejjednodušší a nejskromnější polévka na světě, kterou si mnoho z nás pamatuje z dětství. Díky kroupám a vejcím je překvapivě vydatná, přesto úsporná, protože je uvařena jenom z hrstky surovin. Bílou polévku můžete vylepšovat podle chuti – zahušťovat, přidávat další ingredience... nejlepší je ale ve své základní variantě.

Suroviny

pažitka

nasekaná na drobno, nebo jiné bylinky na ozdobení, nasekané na drobno

Postup

1

Kroupy uvařte v osolené vodě do poloměkka. Trvá to asi 15–20 minut. Sceďte je.

2

Mléko přiveďte pod bod varu, přidejte kroupy a za občasného míchání je dovařte doměkka. Osolte a oslaďte podle chuti. Vejce oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny. Polévku rozdělte do talířů, vložte vejce a zdobte pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Vejce můžete i rozklepnout do horké polévky. Nebo je udělejte pošírovaná, vložte do talíře a polévkou je zalijte. Bude to vypadat skvěle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/4

Apetit magazín

Panzanella salát, chuť Itálie na talíři

Panzanella salát, chuť Itálie na talíři

V létě většinou není moc chuť na těžké, teplé pokrmy z masa a velkého množství ingrediencí. Proto mám pro vás tip na “chlebový salát”, který je svěží, lehký a zároveň vás příjemně zasytí. Panzanella salát, italská delikatesa, do níž patří...

Apetitonline Apetitonline - Polévky Přečtěte celý článek