Bílé zelí pečené s mletý masem

před 3 roky 286
Bílé zelí pečené s mletý masem

Bílé zelí pečené s mletým masem

  • 800 gramy(ů) bílé zelí
  • 250 gramy(ů) hovězí maso (mleté)
  • 50 gramy(ů) sýra (strouhaný)
  • 400 mililitry vývar (z kostky)
  • mletá paprika (sladká)
  • 1 kus cibule
  • 2 polévkové lžíce olej
  • 3 polévkové lžíce kečup
  • 150 mililitry mléko
  • 2 kusy(ů) vejce
  • sůl

Pokyny

  1. Ze zelí odstraníme košťály a nakrájíme ho na kostky.

  2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kterou lehce osmahneme, a maso. Vše za občasného míchání dusíme 10 minut.

  3. Poté přidáme zelí, směs osolíme, zalejeme několika lžícemi vody a 15 minut dusíme.

  4. Pak ji zalejeme kečupem rozmícháným ve vývaru a dusíme, až zelí změkne a všechna tekutina se odpaří.

  5. Potom pokrm posypeme strouhaným sýrem, zalejeme vejci rozšlehanými v mléce a pečeme v troubě, až ztuhne a na povrchu zezlátne.

Rychlé špagety II

Jednorožec Jednorožec - Zeleninová jídla Přečtěte celý článek