- 800 gramy(ů) bílé zelí
- 250 gramy(ů) hovězí maso (mleté)
- 50 gramy(ů) sýra (strouhaný)
- 400 mililitry vývar (z kostky)
- mletá paprika (sladká)
- 1 kus cibule
- 2 polévkové lžíce olej
- 3 polévkové lžíce kečup
- 150 mililitry mléko
- 2 kusy(ů) vejce
- sůl
Pokyny
Ze zelí odstraníme košťály a nakrájíme ho na kostky.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kterou lehce osmahneme, a maso. Vše za občasného míchání dusíme 10 minut.
Poté přidáme zelí, směs osolíme, zalejeme několika lžícemi vody a 15 minut dusíme.
Pak ji zalejeme kečupem rozmícháným ve vývaru a dusíme, až zelí změkne a všechna tekutina se odpaří.
Potom pokrm posypeme strouhaným sýrem, zalejeme vejci rozšlehanými v mléce a pečeme v troubě, až ztuhne a na povrchu zezlátne.