Boloňské špagety (spaghetti bolognese)

před 1 rok 72
Boloňské špagety (spaghetti bolognese)

Rychlá varianta boloňských špaget – vyzkoušejte je i vy. Když budete mít směsi hodně, doporučujeme ji zmrazit a využít později například do lasagní.

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 300 ml rajčatové passaty
  • Sůl a cukr na dochucení

Příprava

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobno.

Na pánvi si rozehřejeme sádlo nebo olej a cibuli krátce opečeme.

Přidáme maso, osolíme a opékáme za stálého rozdělování vařečkou.

Zalijeme krájenými rajčaty a passatou a necháme cca 30 minut dusit.

Poté dochutíme solí a cukrem.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek