Brabantské koláčky - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

před 3 měsíce 10


Existují druhy cukroví, které mají dlouhou tradici a kromě klasického lineckého nebo vanilkových rohlíčků to jsou i ořechové brabantské koláčky (či dortíčky). 😋 Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na něj! Kromě samotného ořechového těsta budete potřebovat ještě připravit ořechovou náplň s medem a smetanou. 🌰 Ve video receptu navíc zjistíte i triky na vyvalování obzvláště křehkého těsta, aby se vám nepolámalo nebo příliš nezměklo. 🎄 A jaké je vaše nejoblíbenější cukroví? Napište nám to do komentářů! Suroviny: Koláčky: · 75 g mleté vlašské ořechy · 80 g moučkový cukr · 1 špetka mletá skořice · 200 g hladká mouka + na pomoučnění · 1 špetka sůl · 150 g máslo Na posypání: · 1 bílek · 30 g mleté vlašské ořechy Náplň: · 2 lžíce voda · 2 lžíce čerstvá smetana (33 % tuku) · 1 lžíce med · ½ bio citron (kůra) · 50 g moučkový cukr · 100 g mleté vlašské ořechy · 1 vanilkový lusk (semínka) A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/brabantske-kolacky

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecoces: 0:00 Úvod 0:07 Příprava těsta 0:40 Příprava náplně 1:41 Vyválení těsta 2:45 Vykrajování a zdobení 3:24 Pečení

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek