Je to sofistikovaný Hans mezi saláty! Připravme si spolu bramborový salát na německý způspob. Pokud máte ve své rodině vášnivé masožravce, rozhodně ho vyzkoušejte. Vyvážené chutě, šťavnaté maso a naše majonéza - tím nemůžete zkazit nic.
Ingredience
- 500 g salátových brambor
- 300 g uzené slaniny
- 200 g masa zbylého z vývaru - hovězí nebo drůbeží (volitelné)
- 400 g hub
- 200 g nakládaných okurek
- 1 svazek jarní cibulky + trochu pažitky
- 1 lžíce majoránky
- Sůl a černý pepř
- Francouzská hořčice s hořčicí
- 100 g majonézy Hellmann's Original
Příprava
Neoloupané brambory nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a poté vychladíme.
Houby nakrájíme na kousky, okurku nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme na drobno.
Slaninu nakrájíme na silné kostičky, opečeme na pánvi dokřupava, poté přidáme k bramborám. Přebytečný tuk slijte a na pánvi nechte pár lžic. Na tomto tuku opečte houby.
Když vychladnou, spojíme je s bramborami, přidáme majonézu, hořčici, okurky, pažitku, vše důkladně promícháme. Pokud máte vývar maso, přidejte ho k bramborám a všechny ingredience smíchejte dohromady.
Salát dochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.