Caesar salát. Bez Caesara

5 roky starý 32
Caesar salát. Bez Caesara

Recept na tyhle typy salátů asi není třeba, přesto si ho sem odložím. Co kdyby vás popadla chuť na něco výbornýho, rychle hotovýho prakticky z čehokoliv, co máte určitě doma, a neměli jste zrovna žádnou velkou chuť do vaření.

Caesar bez Caesara není žádná věda! Stačí vám k němu dobrá majonéza, listovej salát, plus klidně další zelča ze zahrádky, kousek tvrdýho sýra (ideálně parmezán), kvalitní (hrubozrná) hořčice – tohle je taková moje úchylka, miluju hořčicce z německejch farmářskejch trhů, a když jsme tam na vejletě, kupuju si je do zásoby! Mám tak teď třeba skvělou domácí hrubozrnnou, mangovou a s brusinkama, a všechny jsou úplně boží! Doporučuju! –  stará houska nebo kus jinýho pečiva (klidně týhle boží fokáči), sůl a pepř. A kousek másla nebo oliváče na křupavý krutónky!

A jak na krémovej dresink do salátu? Dělám ho tuhle úplně jednoduše, jen zachovávám poměr: na jeden díl hořčice dva díly majonézy, přidám špetku soli a čerstvě namletej pepř. To vmíchám do listovýho salátku a přistrouhnu parmezán. Easy peasy.

PS: A už znáte Caesar špekáček? :D :P Ten měl vloni třeba dost úspěch, jako.

Příprava:

1. Na troše tuku osmahněte na kostičky nakrájené pečivo s nadrobno nasekaným stroužkem česneku, který přihoďte až ke konci, ať se nepřipálí, ale křupavé houstičky příjemně ovoní.

2. V mističce smíchejte majonézu s hořčicí v poměru 2:1. Množství nechám na vás. Mně na dvě porce stačí dvě lžíce majonézy a jedna lžíce hořčice. Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.

3. Omyjte a na hrubo nakrájejte (nebo natrhejte) listy salátu.

4. Omytá rajčátka nakrájejte na měsíčky.

5. Nastrouhejte parmezán na drobnější straně struhadla.

Postup:

1. Na listy salátu nasypejte nastrouhaný parmezán a promíchejte. Přidejte dresink z majonézy a hořčice a znovu promíchejte.

2. Salát nandejte do hlubokých talířů, zasypejte česnekovými krutony a dozdobte rajčátky.

Zásadně zdravě Zásadně zdravě - Saláty Zdroj