Carpaccio z červené řepy II.

před 3 roky 308
Carpaccio z červené řepy II.

Carpaccio z červené řepy

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 15 min Čas vaření 30 min Celkový čas 45 min

  • 500 gramy(ů) červená řepa (čerstvá)
  • 500 mililitry voda
  • 500 mililitry ocet
  • 175 gramy(ů) třtinový cukr (tmavý)
  • sýr feta (kozí sýr, balkánský sýr nebo parmazán dle chuti)
  • rukola (lístky)
  • piniové oříšky (na ozdobu)

Dresink

  • 2 polévkové lžíce vinný ocet (červený)
  • 1 polévková lžíce olivový olej
  • 1 polévková lžíce třtinový cukr
  • 1 snítka tymián (čerstvý)

Pokyny

  1. Řepu očistíme, oloupeme a uvaříme ve směsi octu, cukru a vody doměkka (podle velikosti řepy zhruba 20-30 minut).

  2. Řepu necháme vychladnout, nakrájíme ji na tenké plátky, pokladme na talíř, zasypeme nastrouhaným či nakrájeným sýrem, zakápneme drsinkem a dozdobíme rukolou a piniovými oříšky. Ihned podáváme.

Jednorožec Jednorožec - Zeleninová jídla Přečtěte celý článek