Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 15 min Čas vaření 30 min Celkový čas 45 min
- 500 gramy(ů) červená řepa (čerstvá)
- 500 mililitry voda
- 500 mililitry ocet
- 175 gramy(ů) třtinový cukr (tmavý)
- sýr feta (kozí sýr, balkánský sýr nebo parmazán dle chuti)
- rukola (lístky)
- piniové oříšky (na ozdobu)
Dresink
- 2 polévkové lžíce vinný ocet (červený)
- 1 polévková lžíce olivový olej
- 1 polévková lžíce třtinový cukr
- 1 snítka tymián (čerstvý)
Pokyny
Řepu očistíme, oloupeme a uvaříme ve směsi octu, cukru a vody doměkka (podle velikosti řepy zhruba 20-30 minut).
Řepu necháme vychladnout, nakrájíme ji na tenké plátky, pokladme na talíř, zasypeme nastrouhaným či nakrájeným sýrem, zakápneme drsinkem a dozdobíme rukolou a piniovými oříšky. Ihned podáváme.