Červená polévka s jáhlami

před 1 měsíc 20
Červená polévka s jáhlami

Pokud jste se vrhli na pečené kuře s červenou omáčkou a polentou a přeci jen vám trocha masa i omáčky zbyla, připravte z toho tuto famózní červenou polévku s jáhlami. Věřte, že z ní budete stejně paf, jako my! Recept je rychlý, jednoduchý a navíc téměř zadarmo.

Suroviny

očištěné, nakrájené na drobno

řapíkatý celer 2 řapíky

nakrájené na drobno

425 ml

zbylá omáčka z kuřete, recept mezi souvisejícími recepty

vývar 1 l

nejlépe z kostí z pečeného kuřete

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a zeleninu na něm krátce opečte, přidejte zbylou omáčku z kuřete, podle potřeby dolijte vývar a přiveďte k varu. Vařte, aby zelenina byla měkká. Vložte do polévky kuřecí maso, máte-li ho, aby se prohřálo.

2

Jáhly propláchněte několikrát studenou vodou a poté v mírně osolené vodě uvařte do měkka.

3

Do talíře vložte jáhly, přelijte horkou polévkou a podávejte zdobené bazalkou, zakysanou smetanou. Nakonec nastrouhejte parmazán.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín

Apetitonline Apetitonline - Polévky Přečtěte celý článek