Pokud jste se vrhli na pečené kuře s červenou omáčkou a polentou a přeci jen vám trocha masa i omáčky zbyla, připravte z toho tuto famózní červenou polévku s jáhlami. Věřte, že z ní budete stejně paf, jako my! Recept je rychlý, jednoduchý a navíc téměř zadarmo.
Suroviny
očištěné, nakrájené na drobno
řapíkatý celer 2 řapíky
nakrájené na drobno
425 ml
zbylá omáčka z kuřete, recept mezi souvisejícími recepty
vývar 1 l
nejlépe z kostí z pečeného kuřete
Postup
V hrnci rozehřejte olej a zeleninu na něm krátce opečte, přidejte zbylou omáčku z kuřete, podle potřeby dolijte vývar a přiveďte k varu. Vařte, aby zelenina byla měkká. Vložte do polévky kuřecí maso, máte-li ho, aby se prohřálo.
Jáhly propláchněte několikrát studenou vodou a poté v mírně osolené vodě uvařte do měkka.
Do talíře vložte jáhly, přelijte horkou polévkou a podávejte zdobené bazalkou, zakysanou smetanou. Nakonec nastrouhejte parmazán.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu