Cuketová pizza s řeckou fetou

před 8 měsíce 87
Cuketová pizza s řeckou fetou

Milujete italskou pizzu, ale chcete jíst zdravě? Z pohodlí domova si můžete připravit takovou, která je nejen nízkokalorická a nutričně plnohodnotná, ale taky skvěle chutná. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že výsledek se obejde bez konzervantů. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na skvělé alternativě ke klasické Margheritě i u vás doma.

Ingredience

  • 1 Středně velká cuketa
  • 2 mozzarelly
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 balení pizza omáčky Spak
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 1 stroužek česneku
  • 4 snítky tymiánu
  • hrst cherry rajčátek
  • hrst lístků bazalky
  • 100 g fety
  • olivový olej

Příprava

Cuketu nastrouhejte najemno a důkladně z ní vymačkejte šťávu.

Poté nastrouhejte mozzarellu a společně s vejcem ji přidejte k cuketě. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete.

Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj hotové cuketové těsto. Rukama těsto vytvarujte do kulata. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut.

Mezitím dejte do misky rajčatovou omáčku a protlak. Přidejte tymián, prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.

Rajčátka překrojte a sýr feta rozdrobte. Na upečené těsto rozetřete omáčku. Přidejte rajčátka, sýr feta a lístky bazalky. Poté pizzu pokapejte olivovým olejem, vložte ji do trouby na dalších 15 minut a pečte dozlatova.

Tip na závěr : Pokud je těsto řidší, přidejte do něj trochu ovesných vloček nebo strouhanky.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek