Milujete italskou pizzu, ale chcete jíst zdravě? Z pohodlí domova si můžete připravit takovou, která je nejen nízkokalorická a nutričně plnohodnotná, ale taky skvěle chutná. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že výsledek se obejde bez konzervantů. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na skvělé alternativě ke klasické Margheritě i u vás doma.
Ingredience
- 1 Středně velká cuketa
- 2 mozzarelly
- 1 vejce
- sůl, pepř
- 1 balení pizza omáčky Spak
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 1 stroužek česneku
- 4 snítky tymiánu
- hrst cherry rajčátek
- hrst lístků bazalky
- 100 g fety
- olivový olej
Příprava
Cuketu nastrouhejte najemno a důkladně z ní vymačkejte šťávu.
Poté nastrouhejte mozzarellu a společně s vejcem ji přidejte k cuketě. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete.
Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj hotové cuketové těsto. Rukama těsto vytvarujte do kulata. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut.
Mezitím dejte do misky rajčatovou omáčku a protlak. Přidejte tymián, prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
Rajčátka překrojte a sýr feta rozdrobte. Na upečené těsto rozetřete omáčku. Přidejte rajčátka, sýr feta a lístky bazalky. Poté pizzu pokapejte olivovým olejem, vložte ji do trouby na dalších 15 minut a pečte dozlatova.
Tip na závěr : Pokud je těsto řidší, přidejte do něj trochu ovesných vloček nebo strouhanky.