Hledáte jednoduchou a zdravou večeři, kterou si zamilují i vaše děti? Možná vás překvapí, že její hlavní ingrediencí je cuketa. Pokud její chuť vaše ratolesti nemají zrovna v oblibě, nezoufejte! Tento recept ji šikovně zamaskuje výraznou chutí italského sýru parmazánu a osmažené těstíčko ze strouhanky jí dodá lahodnou křupavost. Grilované cukety jsou zaručeným způsobem, jak si v rámci celé rodiny dopřát zeleninové jídlo bohaté na vitamíny.
Ingredience
- 2 středně velké cukety
- Sůl, pepř
- 100 g hladké mouky
- 150 g strouhanky
- 60 g parmazánu
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- Olej na smažení
- Hrst bylinek
- Tatarská omáčka
- Majonéza
Příprava
Cukety nakrájejte na plátky, osolte je a opepřete.
Do jedné misky dejte mouku, v další rozšlehejte vejce s mlékem a celou směs osolte.
Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se strouhankou a nasekanými bylinkami.
Kolečka cukety obalujte v mouce, vejci, a nakonec ve strouhance.
V pánvi rozpalte olej a postupně na něm usmažte cuketu z obou stran dozlatova.
Cukety skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Podávejte s tatarskou omáčkou a majonézou.
Tip na závěr : Cuketu můžete také připravit v létě na grilu. Obalenou ji pokapejte olejem a vyskládejte na grilovací mřížku nebo tácek. Pečte z obou stran dozlatova.