Cukety s bylinkami a parmazánem

před 4 měsíce 37
Cukety s bylinkami a parmazánem

Hledáte jednoduchou a zdravou večeři, kterou si zamilují i vaše děti? Možná vás překvapí, že její hlavní ingrediencí je cuketa. Pokud její chuť vaše ratolesti nemají zrovna v oblibě, nezoufejte! Tento recept ji šikovně zamaskuje výraznou chutí italského sýru parmazánu a osmažené těstíčko ze strouhanky jí dodá lahodnou křupavost. Grilované cukety jsou zaručeným způsobem, jak si v rámci celé rodiny dopřát zeleninové jídlo bohaté na vitamíny.

Ingredience

  • 2 středně velké cukety
  • Sůl, pepř
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g strouhanky
  • 60 g parmazánu
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • Olej na smažení
  • Hrst bylinek
  • Tatarská omáčka
  • Majonéza

Příprava

Cukety nakrájejte na plátky, osolte je a opepřete.

Do jedné misky dejte mouku, v další rozšlehejte vejce s mlékem a celou směs osolte.

Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se strouhankou a nasekanými bylinkami.

Kolečka cukety obalujte v mouce, vejci, a nakonec ve strouhance.

V pánvi rozpalte olej a postupně na něm usmažte cuketu z obou stran dozlatova.

Cukety skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

Podávejte s tatarskou omáčkou a majonézou.

Tip na závěr : Cuketu můžete také připravit v létě na grilu. Obalenou ji pokapejte olejem a vyskládejte na grilovací mřížku nebo tácek. Pečte z obou stran dozlatova.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek