Cizrnový falafel pochází z blízkého východu, suroviny na něj seženete ale i u nás. Připravte si ho se salátem a veggie chipotle majonézou. Mňam!
Ingredience
- 200 g namočené cizrny
- Snítka listové petržele
- Snítka koriandru
- 3 stroužky česneku
- 3 g římského kmínu
- 1 g mletého koriadrového semínka
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 5 g sezamových semínek
Příprava
Alespoň 12 hodin namočenou cizrnu promícháme společně s ostatními ingrediencemi. Směs umeleme v mlýnku na maso s nejjemnějším nástavcem.
Vzniklou hmotu promícháme a utvoříme kuličky nebo placky. Můžeme si pomoci tvořítkem na zmrzlinu.
Placičky smažíme na větší vrstvě oleje, do světe hnědé barvy. Po vyjmutí vyndáme a necháme okapat na ubrousku.
Servírujeme se salátem podle vlastní chuti.
Tip na závěr : Pokud nám nějaký falafel zbyde, není problém ho zamrazit a následně rozehřát v troubě.
Autor: www.receptynakazdyden.cz