Domácí kvašená zelenina - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 5 měsíce 51


Kvašená zelenina slouží jako skvělá příloha k masu, dá se uzobávat jen tak a navíc má díky procesu fermentace spoustu vitaminů, takže se hodí i jako prevence proti lehkým virózám. 🦠 Aby vás nevyzpytatelné jarní počasí nezaskočilo, připravil šéfkuchař Roman Paulus video návod na nakládání neboli kvašení zeleniny. 🥕 Využijete například květák, mrkev, ředkvičky a různé druhy cibule nebo koření, ke kterým patří i na první pohled překvapivě kari. Proces kvašení trvá zhruba týden a zelenina vám v lednici následně vydrží 3–4 měsíce nebo tak dlouho, než ji všechnu sníte. 😋 Jakou kvašenou zeleninu máte nejraději vy? Suroviny: · 2 lžíce kari koření · 1 květák · 2 svazky ředkvičky · 2 mrkev · 2 šalotka · 3 l voda · 51 g sůl A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-kvasena-zelenina

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:10 Vložení veškeré zeleniny 0:50 Zalití solným roztokem a stlačení 1:30 Kvašení 1:40 Vyndání zeleniny a přendání do sklenic 2:14 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek