Domácí lučina s medvědím česnekem

před 7 měsíce 95
Domácí lučina s medvědím česnekem

Doba přípravy: 5 minut + 24h odkapávání

Náročnost: 1

Počet porcí: ke sdílení

Suroviny:

  • 500 g tučnějšího bílého jogurtu nebo řeckého typu
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 100 g medvědího česneku
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

  1. Do blenderu dejte jogurt, medvědí česnek a dle chuti sůl a pepř. Vše rozmixujte dohladka. 
  2. Poté vařečkou přimíchejte smetanu.
  3. Celou směs vylijte do sítka vyloženého kuchyňským plátýnkem a dejte do lednice na 24 hodin okapat.
  4. Hotovou lučinu si můžete přendat do sklenice, kde vám v lednici vydrží i týden. Podávejte pak klasicky na vašem oblíbeném pečivu s čerstvou zeleninou nebo bylinkami.

Dobrou chuť! ♥


TIP: Dalších více jak 100 nových receptů najdete v mé kuchařce!


Pokud také milujete vaření, můžete obdarovat sebe nebo někoho blízkého něčím ode mne. Mrkněte na novou kuchařku, kde naleznete přes 100 skvělých receptů na téměř 400 stránkách. Vhod Vám v kuchyni přijde lněná zástěra ve třech barevných kombinacích, sada utěrekubrusběhoun nebo dřevěná prkénka. Já tyto všechny věci, které jsem sám navrhl v kuchyni denně používám, tak věřím, že se Vám s nimi bude skvěle vařit i Vám! Připravil jsem pro Vás i různé zvýhodněné sety. 

Berky Přečtěte celý článek