Tato domácí sekaná s červenou čočkou je jednoduchý recept hodící se klidně i na nedělní oběd. Nejlépe chutná s bramborovou kaší, kyselou okurkou nebo salátkem z červené řepy.
Ingredience
- 600 g mletého hovězího masa
- 250 g uvařené červené čočky - vychází na 100g v suchém stavu
- Půlka cibule
- 4 plátky uzené slaniny (špek)
- lžička a půl římského kmínu
- 1 celé vejce
- sůl a pepř
Příprava
Nejprve uvařte červenou čočku, stačí vařit cca 10 minut. Poté ji sceďte a nechejte lehce vychladnout.
Mezitím si nakrajejte potřebné ingredience najemno. Tedy cibuli a plátky uzené slaniny. A předehřejte troubou na 180 stupňů.
Ve větší míse pořádně smíchejte (nejlépe rukama) mleté hovězí maso, nakrajenou cibuli, nakrajenou uzenou slaninu, celé vejce, uvařenou červenou čočku, římský kmín, sůl a pepř.
Z masové směsi vytvořte větší šišku a vložte do pečící nádoby. Lehce podlejte vodou a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu.
Autor: www.receptynakazdyden.cz