Domácí sekaná s červenou čočkou

před 2 roky 297
Domácí sekaná s červenou čočkou

Tato domácí sekaná s červenou čočkou je jednoduchý recept hodící se klidně i na nedělní oběd. Nejlépe chutná s bramborovou kaší, kyselou okurkou nebo salátkem z červené řepy.

Ingredience

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 250 g uvařené červené čočky - vychází na 100g v suchém stavu
  • Půlka cibule
  • 4 plátky uzené slaniny (špek)
  • lžička a půl římského kmínu
  • 1 celé vejce
  • sůl a pepř

Příprava

Nejprve uvařte červenou čočku, stačí vařit cca 10 minut. Poté ji sceďte a nechejte lehce vychladnout.

Mezitím si nakrajejte potřebné ingredience najemno. Tedy cibuli a plátky uzené slaniny. A předehřejte troubou na 180 stupňů.

Ve větší míse pořádně smíchejte (nejlépe rukama) mleté hovězí maso, nakrajenou cibuli, nakrajenou uzenou slaninu, celé vejce, uvařenou červenou čočku, římský kmín, sůl a pepř.

Z masové směsi vytvořte větší šišku a vložte do pečící nádoby. Lehce podlejte vodou a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek