Tohle jídlo má hned několik výhod – zašpiníte při jeho přípravě přesně jeden hrnec a výsledný pokrm je vegetariánský, veganský, plný zeleniny a bílkovin v podobě luštěnin. A navíc je hotový do půl hodiny!
Ingredience
- 600 g máslové dýně
- 300 ml vody
- 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 60 g baby špenátu (F50F)
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 plechovka zelené čočky
- 1 lžička směsi bylinek
- 1 lžíce rostlinného oleje
Příprava
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, posléze česnek na plátky a zvolna opékáme 5 minut.
Přidáme rajčatový protlak a smíchané bylinky a minutku povaříme. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, pasírovaná rajčata, čočku, vodu a bujon. Přivedeme k varu.
Snížíme na mírný plamen a vaříme 20 minut – nebo dokud není dýně tak akorát měkká.
Poté přidáme do směsi špenát a vypneme plotnu.
Podáváme s křupavým chlebem nebo quinoou.
Tip na závěr : Quinou můžeme nahradit bulgurem, případně kuskusem.