Dýně s čočkou z jednoho hrnce

před 2 roky 270
Dýně s čočkou z jednoho hrnce

Tohle jídlo má hned několik výhod – zašpiníte při jeho přípravě přesně jeden hrnec a výsledný pokrm je vegetariánský, veganský, plný zeleniny a bílkovin v podobě luštěnin. A navíc je hotový do půl hodiny!

Ingredience

  • 600 g máslové dýně
  • 300 ml vody
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g baby špenátu (F50F)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka zelené čočky
  • 1 lžička směsi bylinek
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Příprava

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, posléze česnek na plátky a zvolna opékáme 5 minut.

Přidáme rajčatový protlak a smíchané bylinky a minutku povaříme. Přidáme na kostky nakrájenou dýni, pasírovaná rajčata, čočku, vodu a bujon. Přivedeme k varu.

Snížíme na mírný plamen a vaříme 20 minut – nebo dokud není dýně tak akorát měkká.

Poté přidáme do směsi špenát a vypneme plotnu.

Podáváme s křupavým chlebem nebo quinoou.

Tip na závěr : Quinou můžeme nahradit bulgurem, případně kuskusem.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek