Fazole v omáčce s cuketou

před 2 dny 1
Fazole v omáčce s cuketou

Kombinace výrazné omáčky a křupavé zeleniny je naprosto skvělá. Navíc fazole zasytí a jsou téměř bez kalorií. Jednoduché jídla na způsob fazolového guláše zvládnete do 25 minut a pochutná si na něm celá rodina. Podávejte ho s dušenou rýží nebo krajíci čerstvého chleba.

Suroviny

malá, nakrájená na kostičky

větší, očištěné a nakrájené na plátky

400g, slité a propláchnuté

vývar zeleninový 50 ml

horký, lze nahradit horkou vodou

petrželka

hladkolistá, na ozdobu

Postup

1

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte cuketu a orestujte ji dohněda.

2

V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje a orestujte cibuli do změknutí, pak přisypte žampiony a opečte je dozlatova.

3

Přidejte rajčatový protlak, hořčici a papriku, chvilku restujte a nakonec přidejte sterilované okurky a fazole.

4

Zalijte vývarem nebo vodou, nechte 5 minut povařit, osolte a opepřete, přilijte smetanu, stáhněte oheň na minimum a nechte dalších 5 minut pod pokličkou probublávat.

5

Nakonec k fazolím do omáčky vsypte opečenou cuketu, promíchejte, posypte petrželkou a podávejte s vařenou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

AD

Kvalita, kterou poznáte i poslepu

Kvalita, kterou poznáte i poslepu

Křupavá oplatka, vláčná náplň a dokonalá křehkost, díky které se rozplývá na jazyku. A jaká je vaše představa o dokonalých oplatkách? V naší redakci jsme pro vás důkladně otestovali oplatky značky Manner. A abychom na to nebyli sami,...

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek