Kombinace výrazné omáčky a křupavé zeleniny je naprosto skvělá. Navíc fazole zasytí a jsou téměř bez kalorií. Jednoduché jídla na způsob fazolového guláše zvládnete do 25 minut a pochutná si na něm celá rodina. Podávejte ho s dušenou rýží nebo krajíci čerstvého chleba.
Suroviny
malá, nakrájená na kostičky
větší, očištěné a nakrájené na plátky
400g, slité a propláchnuté
vývar zeleninový 50 ml
horký, lze nahradit horkou vodou
petrželka
hladkolistá, na ozdobu
Postup
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vsypte cuketu a orestujte ji dohněda.
V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje a orestujte cibuli do změknutí, pak přisypte žampiony a opečte je dozlatova.
Přidejte rajčatový protlak, hořčici a papriku, chvilku restujte a nakonec přidejte sterilované okurky a fazole.
Zalijte vývarem nebo vodou, nechte 5 minut povařit, osolte a opepřete, přilijte smetanu, stáhněte oheň na minimum a nechte dalších 5 minut pod pokličkou probublávat.
Nakonec k fazolím do omáčky vsypte opečenou cuketu, promíchejte, posypte petrželkou a podávejte s vařenou rýží.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Apetit magazín
AD
Kvalita, kterou poznáte i poslepu
Křupavá oplatka, vláčná náplň a dokonalá křehkost, díky které se rozplývá na jazyku. A jaká je vaše představa o dokonalých oplatkách? V naší redakci jsme pro vás důkladně otestovali oplatky značky Manner. A abychom na to nebyli sami,...