Když už máte doma fazole, tak je zkuste třeba upéct. S Hellmann's si na nich pochutnáte, jako nikdy.
Ingredience
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g kapusty
- 3 lžíce oleje + olej na potření kuliček
- 300 g fazolí
- řasa z vařených fazolí
- 50 g slunečnicových semínek
- 1 lžička římského kmínu
- 3 lžíce mletých lněných semínek
- 2 lžíce Hellmann's kečupu s cherry rajčátky
- 40 g strouhanky
- sůl a pepř
- 0,5 kg pečené mrkve
- 0,5 kg pečených brambor
- 2 vrchovaté lžíce Hellmann's omáčky Vegan
- Trochu mléka nebo vody
- sůl a pepř
Příprava
Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a nechejte zesklovatět. Mezitím oloupejte česnek a nasekejte jej najemno. Přidejte k cibuli a smažte další 3 minuty.
Kapustu nasekejte na drobno a přidejte na pánev. Osolte a opepřete a nechejte pod pokličkou dusit, dokud lehce nezměkne (cca 10 minut).
Do velké mísy dejte fazole a prsty nebo vidličkou je jemně rozmačkejte. Pokud jste vařili fazole s řasou, nasekejte ji najemno a přidejte k fazolím.
V hrníčku smíchejte lněná semínka se 3 lžícemi vody a spolu s kečupem, římským kmínem, slunečnicovými semínky a solí a pepřem vmíchejte do směsi.
Přidejte kapustu, promíchejte a na závěr důkladně promíchejte spolu se strouhankou. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trošku vody nebo oleje. Pokud je příliš řídká a nedají se z ní formovat kuličky, přidejte strouhanku. Nechejte alespoň půl hodiny uležet.
Ze směsi formujte malé kuličky, umístěte je na plech vyložený pečícím papírem a na závěr každou kuličku potřete olivovým olejem.
Pečte na 200 °C 30 až 40 minut, dokud kuličky na povrchu nezezlátnou.
Mrkev a brambory nakrájejte na menší kousky, dejte do většího hrnce, zalijte asi 150 ml mléka nebo vody a nechejte chvilku povařit.
Odstavíme z plotny, přidáme majonézu, sůl a pepř a ručním šlehačem nebo mixérem rozmixujeme přímo v hrnci na jemnou kaši.