Připravte si tradiční francouzské brambory s uzeným masem, na kterých si pochutná celá rodina.
Ingredience
- 800 g oloupaných brambor
- 200 g cibule
- 300 g uzené krkovice
- 2 vejce
- 200 ml smetany
- Sůl, pepř, tymián, petželka
- Olej nebo sádlo na pečení
Příprava
Oloupané brambory si zasyrova nakrájíme na plátky a v míse je důkladně promícháme smetanou s vejci.
Osolíme, opepříme a smícháme dohromady i s nakrájeným uzeným masem a cibulí.
Vyskládáme do pekáče nebo zapékací misky a pečeme přiklopené na 180ᶱ C, dokud nejsou brambory měkké. Následně pod grilem dopečeme dalších 5 minut, aby brambory měly kůrku. Podáváme ideálně s kyselou okurkou.
Autor: www.receptynakazdyden.cz