Francouzské brambory s uzeným masem

před 10 měsíce 115
Francouzské brambory s uzeným masem

Připravte si tradiční francouzské brambory s uzeným masem, na kterých si pochutná celá rodina.

Ingredience

  • 800 g oloupaných brambor
  • 200 g cibule
  • 300 g uzené krkovice
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany
  • Sůl, pepř, tymián, petželka
  • Olej nebo sádlo na pečení

Příprava

Oloupané brambory si zasyrova nakrájíme na plátky a v míse je důkladně promícháme smetanou s vejci.

Osolíme, opepříme a smícháme dohromady i s nakrájeným uzeným masem a cibulí.

Vyskládáme do pekáče nebo zapékací misky a pečeme přiklopené na 180ᶱ C, dokud nejsou brambory měkké. Následně pod grilem dopečeme dalších 5 minut, aby brambory měly kůrku. Podáváme ideálně s kyselou okurkou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek