Máte chuť na ten nejšťavnatější oběd? Tak smíchejte italské bylinky, citron, kuřecí prsa a máte vyhráno! Recept je skvělý i pro úplné začátečníky. Zvládnete ho totiž pouze ve 3 rychlých krocích. Jste připraveni na mistrovský chuťový zážitek?
Ingredience
- 1 kg kuřecích prsou
- Hellmann's Samba omáčka
- 5 lžic olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce tymiánu
- ½ lžíce oregana
- ½ lžíce sušeného rozmarýnu
- ½ lžíce sušené bazalky
- ¾ lžíce soli
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 2 citrony
- čerstvý rozmarýn a tymián na ozdobu
Příprava
V míse smíchejte olivový olej, česnek, bylinky, kůru i šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř. Do této marinády naložte kuřecí prsa a nechte odpočívat alespoň půl hodiny – nejlépe přes noc.
Rozpalte pánev (nebo gril) a na olivovém oleji ogrilujte maso z obou stran spolu s plátky druhého citronu. Maso opékejte, dokud nebude zlatavé a propečené naskrz, a to cca 3 až 4 minuty na každé straně. Poté ho odstavte z plotny, přikryjte pokličkou a nechte 2 minuty odpočívat.
Hotová kuřecí prsa nakrájejte na plátky. Podávejte se Samba omáčkou a vaší oblíbenou přílohou.