Odlehčený recept na holandský řízek z krůtího masa. Recept se skvěle hodí na nedělní oběd a je čistě Českého původu - s Holandskem ho spojuje pouze město Edam, ze kterého pochází sýr, který se do masa přidává... Vyzkoušejte šťavnaté maso s rozpuštěným sýrem a křupavým trojobalem.
Ingredience
- 500 g mletého krůtího masa
- 150 g 30% eidamu
- sůl, pepř
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- tuk na smažení
Příprava
Ve větší míse promíchejte nastrouhaný sýr spolu s namletým krůtím masem. Osolte a opepřte podle chuti. Masovou směs nechejte pár minut odležet
Z masové směsi vytvářejte řízkové placičky a ty obalte opatrně v trojobalu. Tedy v mouce, poté v rozšlehaném a osoleném vajičku a nakonec ve strouhance.
Rozpalte tuk na smažení (tak aby řízky byly do půlky ponořeny) a smažte holandské řízky do zlatova.
Tip na závěr : Podávejte s bramborovou kaší, nebo s brambory a petrželkou.