Holandský řízek z krůtího masa

4 měsíce starý 30
Holandský řízek z krůtího masa

Odlehčený recept na holandský řízek z krůtího masa. Recept se skvěle hodí na nedělní oběd a je čistě Českého původu - s Holandskem ho spojuje pouze město Edam, ze kterého pochází sýr, který se do masa přidává... Vyzkoušejte šťavnaté maso s rozpuštěným sýrem a křupavým trojobalem.

Ingredience

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 150 g 30% eidamu
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Příprava

Ve větší míse promíchejte nastrouhaný sýr spolu s namletým krůtím masem. Osolte a opepřte podle chuti. Masovou směs nechejte pár minut odležet

Z masové směsi vytvářejte řízkové placičky a ty obalte opatrně v trojobalu. Tedy v mouce, poté v rozšlehaném a osoleném vajičku a nakonec ve strouhance.

Rozpalte tuk na smažení (tak aby řízky byly do půlky ponořeny) a smažte holandské řízky do zlatova.

Tip na závěr : Podávejte s bramborovou kaší, nebo s brambory a petrželkou.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Zdroj