Vyzkoušejte tento univerzální recept na houbovou omáčku z jakýchkoliv jedlých hub se smetanou a bez mouky.
Ingredience
- 1 cibule
- olivový olej / máslo
- 300 g očištěných jedlých hub
- 250 ml tučné smetany
- sůl
- mletý kmín
- čerstvá petrželka
Příprava
Opečte do sklovata najemno nakrájenou cibuli na olivovém oleji nebo lžíci másla.
Přidejte nakrájené houby, osolte, okořeňtě mletým kmínem a přiklopte pokličkou. Duste ve vlastní šťávě cca 20 min.
Poté odklopte pokličku a houby nechejte odkryté do vyvaření vody. Když se houby začnou opékat přidejte smetanu a chvíli povařte.
Půlku omáčky rozmixujte, a tím zahustíte bez přidáním mouky. Nakonec přidejte nasekanou čerstvou petrželku a dosolte podle potřeby.
Tip na závěr : Zkuste do omáčky zamíchat uvařené kroupy, nebo bulgur. Omáčka je také výborná s knedlíkem či těstovinou.