Houbovo-špenátový stroganoff

10 měsíce starý 20
Houbovo-špenátový stroganoff

Stroganoff je pokrm původně z Ruska, jinak také známý jako minutkový hovězí guláš. Na rozdíl od toho klasického zabere jen zlomek času. Dnešní recept ukáže, jak si takový minutkový guláš připravit ve vegetariánské verzi – místo masa použijeme houby a špenát.

Ingredience

  • 600 g žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g špenátu
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 červená cibule
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Petržel
  • 300 g vařené rýže (basmati nebo divoká)

Příprava

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na drobno a na středním plameni opékáme 5 minut.

Přidáme plátky hub, papriku a utřený česnek a zlehka opečeme. Pozor, aby česnek nezhořkl.

Poté zalijeme 200 ml vody, přivedeme k varu a ve směsi rozpustíme bujon.

Ztlumíme plamen a do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a špenát. Už nevaříme, jen prohříváme.

Přidáme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a máme hotovo. Houbovo-špenátový stroganoff servírujeme s vařenou rýží.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Zdroj