Stroganoff je pokrm původně z Ruska, jinak také známý jako minutkový hovězí guláš. Na rozdíl od toho klasického zabere jen zlomek času. Dnešní recept ukáže, jak si takový minutkový guláš připravit ve vegetariánské verzi – místo masa použijeme houby a špenát.
Ingredience
- 600 g žampionů
- 1 stroužek česneku
- 200 g špenátu
- 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
- 1 červená cibule
- 200 ml zakysané smetany
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- Petržel
- 300 g vařené rýže (basmati nebo divoká)
Příprava
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na drobno a na středním plameni opékáme 5 minut.
Přidáme plátky hub, papriku a utřený česnek a zlehka opečeme. Pozor, aby česnek nezhořkl.
Poté zalijeme 200 ml vody, přivedeme k varu a ve směsi rozpustíme bujon.
Ztlumíme plamen a do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a špenát. Už nevaříme, jen prohříváme.
Přidáme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a máme hotovo. Houbovo-špenátový stroganoff servírujeme s vařenou rýží.
Autor: www.receptynakazdyden.cz