Kroupový Kuba je jednoduché a přitom výživné a chutné jídlo. Je škoda, že zmizel z jídelníčku mnohých z nás, protože je to vážně lahůdka. Obzvláště pro milovníky hub!
Ingredience
- 200 g ječných krup, propláchnutých
- 500 g směsi čerstvých lesních hub, nakrájených na na plátky (nebo 50g sušených hub)
- 1 střední cibule, nasekaná najemno
- 2 stroužky česneku, rozmělněné
- 1 lžíce másla
- 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
- 1 lžíce majoránky
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petržel a zakysaná smetana na ozdobu
Příprava
Kroupy propláchněte a namočte na několik hodin (nejlépe přes noc), poté vodu slijte.
Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte cibuli a česnek do zlatova.
Přidejte na plátky nakrájené houby a opékejte, dokud nepustí vodu a nezměknou.
Přidejte kroupy, zalijte vodou a přidejte zeleninový Knorr Bohatý bujón.
Povařte směs na mírném ohni, dokud kroupy nezměknou nevstřebají veškerou tekutinu (cca 30 minut).
Přidejte majoránku, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s čerstvou petrželí.
Autor: www.receptynakazdyden.cz