Základem dobrého burgeru je kvalitní mleté hovězí maso a dobrá bulka. Pak už jen stačí dochutit parádně nakyslou majonézou a delikatesa je na světě.
Ingredience
- 1 bulka
- 120 g hovězího masa
- 2 lžíce omáčky Hellmann's Chunky burger
- 1/4 zralého avokáda
- 1/2 stonku jarní cibulky
- Ledový salát
Příprava
Hovězí maso vyndáme alespoň hodinu před přípravou z lednice. Osolíme, opepříme a vytvoříme z něj placku.
Vytvoříme si omáčku – smícháme Chunky omáčku, rozmačkané avokádo a nasekanou jarní cibulku. Osolíme a opepříme.
Rozpálíme gril a maso na něm opečeme, aby bylo vevnitř ještě šťavnaté. Bulku podélně rozkrojíme, pomažeme trochou másla a během grilování burgeru zlehka opečeme na grilu.
Na bulku položíme maso, přidáme štědrou porci omáčky, list salátu a přiklopíme druhou půlkou bulky. Vychutnáváme.
Autor: www.receptynakazdyden.cz