Hovězí burger s krémovou omáčkou

před 1 rok 74
Hovězí burger s krémovou omáčkou

Základem dobrého burgeru je kvalitní mleté hovězí maso a dobrá bulka. Pak už jen stačí dochutit parádně nakyslou majonézou a delikatesa je na světě.

Ingredience

  • 1 bulka
  • 120 g hovězího masa
  • 2 lžíce omáčky Hellmann's Chunky burger
  • 1/4 zralého avokáda
  • 1/2 stonku jarní cibulky
  • Ledový salát

Příprava

Hovězí maso vyndáme alespoň hodinu před přípravou z lednice. Osolíme, opepříme a vytvoříme z něj placku.

Vytvoříme si omáčku – smícháme Chunky omáčku, rozmačkané avokádo a nasekanou jarní cibulku. Osolíme a opepříme.

Rozpálíme gril a maso na něm opečeme, aby bylo vevnitř ještě šťavnaté. Bulku podélně rozkrojíme, pomažeme trochou másla a během grilování burgeru zlehka opečeme na grilu.

Na bulku položíme maso, přidáme štědrou porci omáčky, list salátu a přiklopíme druhou půlkou bulky. Vychutnáváme.

 Autor: www.receptynakazdyden.cz
Receptynakazdyden Receptynakazdyden - Hlavní jídla recepty Přečtěte celý článek