Hraběnčiny řezy - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

před 7 měsíce 137


Hraběnčiny řezy (také známé jako koláč paní hraběnky) jsou výjimečně nadýchaný dezert, který krásně vypadá, ale poměrně snadno se připravuje. 👸 Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, podle kterého to zvládnete krok po kroku. Kromě přípravy těsta (do kterého se trochu netradičně dává polohrubá mouka) se ho naučíte i jednoduše vyválet mezi listy pečicího papíru a pak snadno přemístit do pekáče. Pak už nezbývá nic jiného než koláč naplnit. 🍏 Kromě jablek, vlašských ořechů a skořice můžete použít i borůvky, ostružiny či jiné lesní plody, ale rozhodně nesmíte zapomenou na bílkový sníh! Na závěr nastrouhejte zbytek těsta navrch a šup s koláčem do trouby. 🔥 S čím si tento dezert dáte vy – s kávou, nebo čajem? Suroviny: · 400 g polohrubá mouka + na vysypání · 250 g máslo + na vymazání · 6 g kypřicí prášek · 4 vejce „M“ · 1 lžíce citronová kůra · 1 špetka sůl · 2 vanilkový cukr · 900 g jablka · 1 lžíce skořice · 70 g vlašské ořechy · 100 g moučkový cukr A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/hrabenciny-rezy

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:10 Příprava těsta 0:50 Vyválení těsta 1:30 Vložení těsta do pekáče 2:00 Vrstvení náplně 3:26 Pečení 3:37 Porcování a závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek